Port Royal, jeden z najważniejszych i najbardziej rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych w Hali Koszyki, pozostaje w Koszykach na kolejne lata. Najemca, obecny od pierwszego dnia funkcjonowania food hallu, już od blisko dekady współtworzy jego atmosferę i ofertę, pozostając stałym punktem odniesienia dla gości szukających jakości, autentyczności i miejskiej energii.
Port Royal współtworzy tożsamość Hali Koszyki. Jako jeden z naszych pierwszych najemców, obecny w Hali od początku jej działalności, umacnia pozycję Koszyków jako tętniącej życiem kulinarnej i towarzyskiej całorocznej destynacji w centrum Warszawy. Kontynuacja obecności Port Royal w Koszykach potwierdza, że zaufana współpraca, standard zarządzania obiektem i codzienna jakość doświadczenia gości są konieczne dla sukcesu marki, zarówno całej hali jak i działających w niej lokali.”
mówi Weronika Maria Kuna, MIRCS, Asset Management & Leasing, Globalworth Poland.
Port Royal jest w Koszykach od pierwszego dnia. Decyzja o pozostaniu tutaj na kolejne lata to kontynuacja historii o świeżości produktu, rzetelnym serwisie i atmosferze miejsca, które przyciąga gości każdego dnia. Letni ogródek i centralne położenie sprawiają, że Port Royal pozostaje naturalnym miejscem spotkań, jednocześnie czuje i dyktuje rytm miasta wespół z Halą Koszyki. To relacja obustronna – profil gości jest różnorodny i wymagający: obok stałych bywalców wracających na ostrygi pojawiają się osoby, które przychodzą, by poczuć energię miejsca; ta mieszanka trzyma nas w formie i mobilizuje do konsekwentnie wysokiej jakości serwisu każdego dnia”
mówią Karolina Jakimiak-Kwaśniewska i Łukasz Kwaśniewski, właściciele Port Royal.
W Port Royal menu opieramy na prostocie i najlepszym produkcie – świeżych rybach i szerokiej selekcji ostryg – tak, aby na talerzu wybrzmiał czysty, śródziemnomorski charakter kuchni. Koszyki dodają temu własny rytm”
mówi Miłosz Sroka, szef kuchni Port Royal.


