Najnowsza autorska restauracja BRUT w Hali Koszyki to gorąca wakacyjna premiera, która od pierwszych dni przyciąga warszawiaków i turystów autorską kuchnią, ukrytym patio i nieśpieszną atmosferą wakacyjnych spotkań w sercu miasta.
Od samego początku czuliśmy, że BRUT będzie miejscem z własnym rytmem, w którym czas zwalnia, a goście mogą naprawdę smakować lato w mieście – na własnych zasadach. Jesteśmy wzruszeni ciepłym przyjęciem restauracji w pierwszych dniach po otwarciu i gotowi, by ten sezon był pełen pięknych spotkań przy stole”
mówi Katarzyna Błońska.
W kuchni króluje Janek Kilański, szef kuchni z doświadczeniem zdobytym w Danii, Hiszpanii i Trójmieście, dla którego gotowanie to sposób opowiadania historii. Menu będzie autorskie, zmienne, oparte na sezonie, emocji i wspólnym stole – także tym w ogrodzie.
Restauracja to przede wszystkim zespół – dlatego największą satysfakcję daje nam to, że udało się stworzyć wspólnotę ludzi, którzy myślą o gotowaniu i gościnności podobnie jak my. Janek Kilański, nasz Chef Kuchni, wnosi do BRUT nie tylko ogromne doświadczenie, ale też wrażliwość i umiejętność opowiadania historii smakiem. Dzięki znakomitemu zespołowi od pierwszego dnia widzimy, że to miejsce naprawdę żyje własnym rytmem – dokładnie tak, jak planowaliśmy”
mówi Tomasz Czudowski.
Wpisując się w ideę kampanii #NowaKartaWarszawy, projekt BRUT rozwija również opowieść o kulinarnej tożsamości stolicy. Od lipca Koszyki realizują wieloetapowy program wydarzeń, w którym kuchnia staje się językiem pamięci, emocji i współczesnej interpretacji smaków Warszawy. BRUT to miejsce, które idealnie rezonuje z tą wizją – łączy historię i nowoczesność, wyrazistą kuchnię z osobistym podejściem do gościnności i estetyki.
Otwarcie BRUT to dla nas kamień milowy w historii Hali Koszyki, która przyciąga silne, autorskie koncepty. BRUT wpisuje się w DNA Koszyków, w jej opowieść o jakości, miejskim stylu życia i niepowtarzalnych smakach. To właśnie tu nasi goście będą celebrować lato po warszawsku. Z pewnością pokochają autorskie podejście do kuchni Kasi i Tomka oraz niepowtarzalny design ich restauracji”
mówi Weronika Maria Kuna, MRICS, Asset Management and Leasing Manager, Globalworth Poland.
Hala Koszyki została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła na mapę miasta jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w ponad dwudziestu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks obejmuje 16 000 mkw. powierzchni biurowej i 6 500 mkw. powierzchni handlowej. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth. www.koszyki.com