Okazuje się, że nie trzeba wyjeżdżać, aby skosztować w jednym miejscu smaków z każdego zakątka świata. Mogli się o tym przekonać goście spotkania zorganizowanego w Comfort Food Studio w Hali Koszyki - kulinarnym tyglu Warszawy.
Dzięki Hali Koszyki dziś Warszawa znajduje się w gronie największych światowych metropolii takich jak Nowy Jork, Londyn czy Florencja, gdzie w halach targowo-restauracyjnych, pod jednym dachem, tętni życie i spotykają się smaki z całego świata.
Była to także doskonała okazja do zagłębienia się w długą i ciekawą historię Koszyków, i poznania szefów kuchni gotujących tam na co dzień. Wśród gości znaleźli się blogerzy kulinarni, aktorzy, modelki i influencerzy - między innymi uczestnicy Master Chefa Matteo Brunetti, Anna Nowak i Natalia Maszkowska, a także Rafał Maślak z żoną Kamilą, Eliza Gwiazda, Angelika Wątor i Karolina Woźniak.
Swoje kuchnie i produkty zaprezentowali: Sobremesa Tapas Bar, Mango Vegan, Kiełba w Gębie, Buena Vista Social Food, Soul Food, Kago sushi, Gringo Salsownia, Tuk Tuk, Batida, Smak Natury i Semolino. O powitalne napoje zadbał Bar Koszyki.
Ponieważ Hala Koszyki to nie tylko restauracje, ale też miejsce, gdzie możemy wygodnie zrobić zakupy - partnerem wydarzenia został Świat Książki. Zaproszone osoby otrzymały od księgarni piękną książkę dla dzieci i dorosłych „Atlas Smaku” Wydawnictwa Olesiejuk. Natomiast od drogerii l’Erbolario - ekologiczne kosmetyki dostępne w ich ofercie.
Hala Targowa „Koszyki“ - inaczej „Bazar Ludowy“ - została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ul. Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez głównego architekta Warszawy Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła do nas jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth.
Fot. Artur Zawadzki.
Była to także doskonała okazja do zagłębienia się w długą i ciekawą historię Koszyków, i poznania szefów kuchni gotujących tam na co dzień. Wśród gości znaleźli się blogerzy kulinarni, aktorzy, modelki i influencerzy - między innymi uczestnicy Master Chefa Matteo Brunetti, Anna Nowak i Natalia Maszkowska, a także Rafał Maślak z żoną Kamilą, Eliza Gwiazda, Angelika Wątor i Karolina Woźniak.
Swoje kuchnie i produkty zaprezentowali: Sobremesa Tapas Bar, Mango Vegan, Kiełba w Gębie, Buena Vista Social Food, Soul Food, Kago sushi, Gringo Salsownia, Tuk Tuk, Batida, Smak Natury i Semolino. O powitalne napoje zadbał Bar Koszyki.
Ponieważ Hala Koszyki to nie tylko restauracje, ale też miejsce, gdzie możemy wygodnie zrobić zakupy - partnerem wydarzenia został Świat Książki. Zaproszone osoby otrzymały od księgarni piękną książkę dla dzieci i dorosłych „Atlas Smaku” Wydawnictwa Olesiejuk. Natomiast od drogerii l’Erbolario - ekologiczne kosmetyki dostępne w ich ofercie.
Hala Targowa „Koszyki“ - inaczej „Bazar Ludowy“ - została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ul. Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez głównego architekta Warszawy Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła do nas jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth.
Fot. Artur Zawadzki.