W czwartym kwartale tego roku, Globalworth, właściciel i zarządca Renomy, otworzy Pedet – nową strefę gastronomiczno-kulturalną we wrocławskiej Renomie. Miejsce, którego nazwa nawiązuje do wieloletniej historii Powszechnego Domu Towarowego, zaoferuje siedem konceptów gastronomicznych, które dostarczą niezwykłych doznań kulinarnych. Centralnym miejscem nowej przestrzeni będzie bar z wydzieloną strefą na wydarzenia kulturalno-artystyczne i muzykę na żywo.
Pierwszym z nich jest znana wrocławska Meatologia. Specjalnością lokalu są argentyńskie i amerykańskie steki z bydła rasy Black Angus, japońska wołowina Wagyu oraz szlachetna jagnięcina z Nowej Zelandii. Oprócz skorzystania z oferty gastronomicznej na miejscu odwiedzający lokal mogą również zakupić produkty do domu.
Specjały kuchni włoskiej i hiszpańskiej zaserwuje Giro i Tapas, miejsce tworzone także przez liderów lokalnej gastronomii.
W przestrzeni PEDETU powstanie znany wrocławski koncept Giro. Będzie tam można spróbować przekroju włoskiej kuchni na czele z pizzą oraz popularnych deserów by Piotr Zabawa. Drugim konceptem tej ekipy będą hiszpańskie tapas, który tworzyć będzie dobrze znany szef kuchni Adrian Bęben. Za Bar i serwowanie autorskich koktajli będzie odpowiedzialna ekipa z takich miejsc jak Forma Płynna, Prosto z Mostu, Do Jutra oraz Poziom 1".
komentuje Marcin Mielczarek, współwłaściciel restauracji GIRO i TAPAS.
Odwiedzający Renomę oczekują nie tylko wyselekcjonowanej oferty modowej, ale także nietuzinkowej propozycji gastronomicznej. Dlatego jako właściciel i zarządca Renomy dbamy o to, aby czas tutaj spędzony miał swoją wartość i przyniósł satysfakcję odwiedzającym pod każdym względem. Kończąca się metamorfoza Renomy jest odpowiedzią na te wyzwania, a nasz pomysł na Pedet pokazuje, że strefa restauracyjna, to coś więcej niż przestrzeń komercyjna. Starannie dobrana i unikatowa propozycja gastronomiczna zagwarantuje gościom niespotykane doznania kulinarne. W połączeniu z częścią eventową, barem i sceną, ikoniczny budynek Wrocławia, będzie miejscem o wysokim standardzie, które zapewni również niezapomniane doświadczenia artystyczne".
mówi Barbara Wójcik, Asset Management & Leasing Director, Globalworth Poland.
Odwiedzający Renomę będą mogli korzystać także z części restauracyjnej z obsługą kelnerską od strony Pl. Kościuszki, której otwarcie zaplanowano na wiosnę 2024 roku.